2012. február 15., szerda
Kakaós csiga
18:33 | Bejegyezte:
Mestyán Barbi
Mivel nálunk szinte minden nap van valami sütemény, és tegnap el is fogyott a csokis keksz amit sütöttem, ezért ma sem maradhattunk nassolni való nélkül. Kedvem lett kelt tésztát gyúrni-dagasztani, ezért arra gondoltam, hogy ma kakaós csigát sütök.
Kakaós csiga 4 főre:
Nagyon finom, kívül ropogós, belül szaftos és puha. Reménykedtem benne, hogy ilyen lesz, és nagyon boldog voltam, amikor a csiga közepéhez értem, hogy milyen szaftosra sikerült :)
Kakaós csiga 4 főre:
Tésztához
40 dkg liszt
1 tojás sárgája
5 dkg élesztő
4 dkg vaj
2 dl tej
2 ek kristálycukor
csipet só
Töltelékhez
10 dkg vaj
3 ek cukor
3 ek keserű kakaópor
kevés rum
Tetejére
2 dl tej
ízlés szerint kristálycukor
A tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, várunk pár percet, amíg felfut. Közben kimérjük a lisztet, beletesszük a vajat, tojás sárgáját, sót, majd beleöntjük az élesztős tejet. Az egészet összegyúrjuk, dagasztjuk pár percig. Félretesszük, és hagyjuk kelni kb fél óráig.
Eközben elkészítjük a tölteléket, amihez a puha vajat habosra keverjük a cukorral, kakaóval és a rummal.
Ha a tészta megkelt újra átgyúrjuk, majd kb fél cm vasgtag nagy téglalap formájúra nyújtjuk. Rákenjük a tölteléket egyenletes vastagságban. A tésztát feltekerjük, majd kb 2 cm széles szeletekre vágjuk. A tekercseket tepsire helyezzük, majd (ha van türelmünk :) még pár percig hagyjuk kelni.
Kb 190 fokon sütjük 15-20 percig. A sütés felénél, amikor már kívül megsült a tészta, meleg tejjel jó alaposan meglocsoljuk őket, majd kristálycukrot szórunk a tetejére, és visszatesszük még a sütőbe pár percre. A tészta ekkor a tejet jól magába szívja, és ettől lesz olyan nagyon finom puha belül, és nem fog kiszáradni.
Kategóriák
Kakaó
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Nyamiii! Ezt én is kipróbálom :)
Megjegyzés küldése